Honderden open ateliers in heel Nederland

Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Honderden beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij het creƫren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. In de provincie Groningen opent Jannes Koetsier de deuren van zijn atelier te Grijpskerk. U bent van harte welkom een kijkje te nemen in zijn atelier.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer. Het atelier van Jannes Koetsier bevind zich in de oude zuivelfabriek De Kievit, kievitsweg 30 A in Grijpskerk. Jannes toont een selectie schilderijen in zijn karakteristieke werkplaats. U krijgt een kijkje in de levendige “schilderijen keuken” waar gewerkt wordt aan nieuwe kunstwerken.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland.