Bouw MFC Grijpskerk van start!

Op vrijdag 1 november 2019 is het eindelijk zover, de eerste paal voor de bouw van het MFC in Grijpskerk gaat de grond in! Het MFC-bestuur zal samen met genodigden deze mijlpaal vieren.

In week 44 is de aannemer Hoekstra bouw uit Noordhorn gestart met het gereed maken van de bouwplaats en graafwerkzaamheden.

Tijdens een informatiebijeenkomst in oktober zijn bewoners van de Nieuwe Wierde en omwonenden geïnformeerd door de aannemer over de bouwplanning.

De bouw zal in twee fasen plaatsvinden. De eerste fase is het realiseren van de uitbreiding van het nieuw te bouwen deel, deze fase zal eind februari 2020 gereed zijn. Vervolgens wordt er intern nog verbouwd, zodanig dat de bibliotheek zich hierin kan vestigen, het dorpsplein wordt aangepast en ingericht en de kleine zalen worden gereed gemaakt. In de zomer van 2020 is de (ver)bouw van het MFC in de Nieuwe Wierde afgerond en kan het volledig in gebruik worden genomen.

De ingang van het bouwterrein is aan de van Asschendorplaan. Dit betekent dat er tijdelijk 3 parkeerplaatsen niet beschikbaar zijn in verband met aan- en afvoer van bouwmateriaal. Dit bouwterrein is tijdelijk en alleen noodzakelijk voor de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding.

Tijdens de informatieavond is gevraagd of er ook gekeken wordt naar het parkeren rondom de Nieuwe Wierde. Het MFC-bestuur is hierover in overleg met de gemeente Westerkwartier en zal samen met diverse partijen gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Dit is wel een complex vraagstuk en zal zeker de nodige tijd vragen.