Uitnodiging ‘Wonen in Grijpskerk’

Uitnodiging maandag 11 november 2019 20.00 uur

kerkplein 6  Grijpskerk

De koffie staat klaar om 19.45 uur

Wonen in Grijpskerk, wat zijn concreet de mogelijkheden nu en op de langere termijn?

Alweer bijna een jaar geleden werd u geïnformeerd over de toekomst van de woningbouw in Grijpskerk. U werd door de gemeente( toen nog Zuidhorn) bijgepraat over de plannen die er voor Grijpskerk bestaan qua wonen.

Plan Meindertsma en locatie Molenstraat werden o a uit de doeken gedaan.

Het uitvoeren van plannen kost tijd en energie,  zeker in de huidige tijd. Het informeren van inwoners is daar wat de Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden betreft een belangrijk onderdeel daarvan. Wat is de stand van zaken, maar ook wat zijn de plannen op de wat langere termijn?

Belangrijke vragen die indertijd aan de orde kwamen, hadden te maken met :

• Hoe krijg ik en huurwoning in Grijpskerk, ook als ik qua inkomen boven de 34.000 EURO zit.?
  • Maar ook hoe zit het met bouwen op een vrije kavel.?

Er is inmiddels door de nieuwe gemeente Westerkwartier een begin gemaakt m.b.t. een woonvisie en daarvoor is een enquête uitgezet.

Kortom , genoeg redenen om:

Een avond over wonen in Grijpskerk te organiseren en wel op 11 november a.s.

Wilt u ook weten welke mogelijkheden er in Grijpskerk zijn als u een huis wilt huren of wilt kopen? De Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden organiseert op 11 november in Kerkplein 6, 20.00 uur een avond over dit onderwerp.

Wold & Waard komt vertellen wat haar vastgoedvisie voor Grijpskerk is en welke verhuur mogelijkheden er voor jong tot oud in ons dorp zijn.

De andere verhuurder van ons dorp is Vestia. Deze verhuurder heeft de toewijzing van de aanleunwoningen (de flatjes) uitbesteed aan de NNCZ. Vanuit de NNCZ wordt op deze avond informatie gegeven welke mensen in aanmerking komen voor deze woningen.

Er is ook een makelaar aanwezig die informatie geeft over de koopmarkt.

U bent van harte welkom op 11 november om 20.00 uur in Kerkplein 6.