Wold & Waard: “Denk je wel eens aan verhuizen?”

Onder de vleugels van je ouders vandaan en zelfstandig wonen? Of wil je misschien kleiner wonen, omdat de kinderen de deur uit zijn? Overweegt u om in de toekomst naar een seniorenwoning te verhuizen?

Woningcorporatie Wold & Waard verhuurt sociale huurwoningen in het Westerkwartier: voor jong en oud.

Inschrijven als woningzoekende is gratis; doe het op tijd!
Wij hebben niet meteen een woning beschikbaar als een woningzoekende daarom vraagt. Vooral in de grotere dorpen is er een flinke wachttijd en kan het enkele jaren duren voordat er een woning beschikbaar is. Zeker als mensen speciale wensen hebben over de ligging en het type woning.

Het is daarom belangrijk om je op tijd als woningzoekende in te schrijven, ook al zijn jouw verhuisplannen misschien nog vaag. Tijdig inschrijven betekent dat je alvast wachttijd opbouwt. Je bent dan eerder aan de beurt als de verhuisplannen concreter worden. Het inschrijven is gratis.

Schrijf u eenvoudig in via onze website
Ga naar www.woldwaard.nl en kies voor ‘Ik zoek een woning’. Daar leest u alles wat u moet weten. Het wijst zich vanzelf.

Wil je liever persoonlijk contact? Je bent dagelijks welkom op ons kantoor van 8.00 tot 15.00 uur. Bellen mag ook natuurlijk.

Goed om te weten
Bij het verhuren van een woning moeten wij rekening houden met de regels van Passend Toewijzen. Daarom moeten we kijken naar het inkomen van jou en jouw eventuele partner en ook de grootte van het huishouden speelt een rol. De combinatie van het (gezamenlijke) inkomen en de gezinsgrootte bepaalt welke huur je maximaal mag betalen en daarmee ook voor welke woningen je in aanmerking komt.

Op www.woldwaard.nl vind je een tabel waarin alle grenzen staan aangegeven. Op de website kun je nog veel meer informatie lezen. Bijvoorbeeld ook over de mogelijkheden van huurtoeslag.

Jongeren en ouderen willen vaak graag in Grijpskerk blijven wonen. Of zien er kansen vanwege de voorzieningen die er zijn. Laat Wold en Waard daarom weten welke plannen jij ziet voor jezelf in de toekomst. Klik hier voor de link naar een artikel over bijeenkomst op 11 november aanstaande over wonen in Grijpskerk.