Sinterklaas schrijft brief aan Grijpskerk

Intocht sinterklaas

(Bovenste link orginele brief Sinterklaas)

Spanje, november 2019

Lieve, lieve, kinderen uit Grijpskerk en omstreken,

Zaterdag 23 november hoop ik aan te komen in Grijpskerk.

Omdat ze bezig zijn met de Oosterkade en het Poeldiep kom ik dit jaar niet aan met de boot. Bert Lesman heeft voor mij gekeken wat dan de beste optie is om in Grijpskerk te komen. Met de trein is wel gevaarlijk, zoveel kindertjes op een klein perron.

Ter land, lukt dus niet, ter zee kan ook niet, daarom heeft Einstein piet bedacht dat ik wel via de lucht kan komen.

Er wordt een landingsplek gemaakt op het veldje van de kindervakantiespelweek tegenover sporthal De Bokkediek in recreatiepark De Enk te Grijpskerk.

Ik hoop daar om 14: 00 uur op spectaculaire wijze te landen met de uitvinding van Einstein Piet.

Na een rondje door het prachtige dorp met jullie te hebben gelopen, wil ik graag met jullie het sinterklaasfeest vieren in het Lauwerscollege.

Op de website van ingrijpskerk.nl en de facebookpagina van Sint in Grijpskerk verschijnen in de week van 18 november een aantal filmpjes over de belevenissen van mij en de pieten.

Ik hoop dat dit jaar de intocht zonder problemen gaat verlopen.

Groeten van Sinterklaas

Ps: Kleurplaten voor mijn feest worden uitgedeeld op school en zijn af te halen bij DIO drogist De Gaper. De kleurplaten kunnen tot vrijdagavond 22 november 18.00 uur ingeleverd worden bij D.I.O. Drogist De Gaper te Grijpskerk.