Dat NAM-park, hoe zit dat precies?

Enkele weken geleden organiseerde Dorpsbelangen Grijpskerk een bijeenkomst met als centraal thema de ondergrondse gasopslag. Tijdens de avond waren drie sprekers bereid gevonden om vanuit hun achtergrond en kennis te vertellen over de NAM-locatie. Zo werd ook teruggeblikt op de geschiedenis van het complex en het park eromheen.

Tijdens de bijeenkomst werd gemeld dat een deel van het park, de Noorderriet, in het verleden is overgedragen aan de toenmalige gemeente Zuidhorn. Het gaat dan om het deel van het natuurpark dat direct grenst aan Kommerzijl. Het andere deel van het park rondom het NAM-terrein, dat ook wel het landschapspark wordt genoemd, is echter niet van de gemeente.

Het is op dit moment nog niet bekend wat er met de ondergrondse gasopslag gaat gebeuren. Dorpsbelangen en de gemeente houden dit nauwlettend in de gaten en staan regelmatig met elkaar in contact.

Hieronder staat de sheet die gebruikt is tijdens de presentatie.