Burgemeester vraagt inwoners alert te zijn vanwege stijging aantal inbraken

Burgemeester vraagt inwoners alert te zijn vanwege stijging aantal inbraken

Burgemeester vraagt inwoners alert te zijn vanwege stijging aantal inbraken

Zorg voor verlichting in en rondom de woning en wees extra alert op vreemde voertuigen die geparkeerd staan. Die oproep doet burgemeester Ard van der Tuuk naar aanleiding van het stijgende aantal inbraken van de laatste tijd in de gemeente Westerkwartier.

Piek in aantal inbraken

De politie constateert een stijging in het aantal inbraken in november van dit jaar. Waar in november 2018 in het Westerkwartier drie keer aangifte werd gedaan van inbraak, is alleen al in de eerste helft van november 2019 twaalf keer aangifte gedaan van inbraak bij een woning. De stijging valt extra op, omdat het totaal aantal aangiftes van inbraak in de periode tot november nagenoeg gelijk bleef ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: 50 in 2018 en 49 in 2019.

Inbraken op verschillende plaatsen

Volgens burgemeester Van der Tuuk is het lastig een patroon te ontdekken bij de inbraken, behalve dat de stijging plaatsvindt in de donkere winterperiode: “We weten van inbraken binnen en buiten de bebouwde kom. Het gaat niet alleen om plaatsen langs de snelweg, zoals Leek en Marum, maar ook in bijvoorbeeld Doezum, Kommerzijl en Zevenhuizen. Ook bij het dorpshuis van Lutjegast is kortgeleden ingebroken.”

Maakt u een ommetje, kijk dan even extra om u heen

De burgemeester roept inwoners van het Westerkwartier op alert te zijn. “Het is heel erg dat geld, sieraden en laptops gestolen worden vanuit de woning, maar vooral de emotionele impact van een inbraak is groot. We leven in een veilige gemeente, maar gezien de stijging in het aantal inbraken wil ik onze inwoners wel vragen om alert te zijn. Hondenbezitters die ’s avonds nog een ommetje maken kunnen bijvoorbeeld extra om zich heen kijken of een vreemd voertuig geparkeerd staat. Zorg er verder voor dat de woning goed is afgesloten en dat voldoende licht brandt in en rondom het huis.”

Contact met de politie

Wilt u contact met de politie? Bel 0900-8844 voor niet-spoedeisende vragen of problemen. Is er wel spoed geboden, omdat u bijvoorbeeld een verdachte situatie ziet? Bel dan met het alarmnummer 112.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk