Première voor ‘Volwassenenorkest’

Aankomende zaterdag 21 december om 19.30 uur geeft CMV Excelsior Grijpskerk een kerstconcert in de PKN kerk in Grijpskerk met allemaal bekende kerstnummers.
Dit doen zij met de hele vereniging namelijk het jeugdorkest ‘Jong Excelsior’, A-orkest en het gloednieuwe ‘Volwassenenorkest’.

Binnen de vereniging is een kleine commissie samengesteld bestaande uit Tjerk Dijkstra, Gerlieke Dijkstra, Amarins Bakker, Anita Bakker, John Bouwman en Andries Kramer. Na een paar vergaderingen zijn ze tot een aanvalsplan gekomen. Op 31 augustus is een muziekdag georganiseerd waar geïnteresseerden alle fanfare instrumenten konden uitproberen en informatie over het volwassenenorkest hebben gekregen. Met 25 beginnende of herintredende muzikanten is het volwassenenorkest in september onder leiding van Tjerk Dijkstra samen muziek gaan maken.

Om op latere leeftijd te gaan beginnen met musiceren kan een lastige stap zijn. Na individuele muziekles is de doorstroming naar het orkest een hele overbrugging. De optie om mee te blazen in het jeugdorkest past niet bij iedereen. Het volwassenenorkest is gestart om met een groep gelijkgestemden samen muziek  te leren maken. Vooral het samen spelen maakt het heel erg leuk.

Alle muzikanten beleven ontzettend veel plezier in het maken van muziek en dit straalt het orkest ook uit. Door het plezier maar ook de enorme motivatie en gedrevenheid hebben zij in korte tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar een kind één of meerdere jaren mee bezig is heeft dit orkest in slechts 13 weken bereikt. Ze zijn dan ook elke week weer verwonderd wat er wordt gepresteerd en overtreft alle muzikale verwachtingen. Alle deelnemers zijn toppers op hun eigen niveau. Naast de wekelijkse repetitie zijn er ook een aantal muzikanten die individuele muziekles zijn gaan volgen en zijn er oefengroepjes gevormd die thuis samen oefenen.

Tijdens het kerstconcert zullen zij zich van hun beste kant laten zien. Ze kijken er naar uit om zich te presenteren en zijn erg nieuwsgierig wat ze na 13 enthousiaste weken van samen repeteren kunnen neerzetten.