Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start. U kunt zich aanmelden!

Workshops Erven & Tuinen Westerkwartier gaan van start. U kunt zich aanmelden!

Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en wilt u aan de slag met uw erf of tuin dan kunt u meedoen. Er is een workshop speciaal gericht op het snoeien van fruitbomen en een workshop die gaat over het inrichten en onderhoud van erf & tuin. Na het volgen van de workshop kunt u gebruik maken van subsidie voor streekeigen beplanting, bijen – en vlinderplanten en snoeiwerkzaamheden.

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard

Het snoeien van fruitbomen is niet uit een boekje te leren, maar door het volgen van deze workshop krijgt u voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan. De workshop bestaat uit een theorieavond, twee praktijkochtenden en aansluitend een tuinadvies bij u thuis. U krijgt uitleg over de natuurlijke groei van fruitbomen, verschillende manieren van snoeien en hoe bomen daarop reageren. Ook wordt de aanleg van een boomgaard besproken en welke typische fruitrassen er zijn in het Westerkwartier. Op de praktijkochtenden wordt er onder begeleiding van ervaren fruitsnoeiers geleerd hoe jonge bomen te snoeien en wat te doen bij achterstallig onderhoud.

Data en locaties

  • Maandag 20 januari 2020 van 19.30 – 22.00 uur, Theetuin Blotevoetenhof Opende
  • Zaterdag 25 januari van 9.30-12.30 uur, locatie boomgaard in ZWK.
  • Zaterdag 1 februari van 9.30-12.30 uur, locatie boomgaard in ZWK.

Workshop Inrichten en Onderhoud Erf & Tuin

Wilt u streekeigen beplanting in uw tuin, advies over het onderhoud en uw erf of tuin nog natuur-vriendelijker maken? U kunt na het volgen van de workshop direct zelf aan de slag! De workshop bestaat uit theorie, excursie en praktijk. Op de excursiemiddag bezoeken we een aantal (voorbeeld) erven en tuinen. Op de praktijkmiddag gaan we bomen en struiken snoeien /  aanplanten en krijgt u praktische informatie over onderhoud. Vervolgens is het tuinadvies bij u thuis en wordt overlegd welke beplanting er met subsidie kan worden aangeschaft. De excursie en praktijk worden deskundig begeleidt, o.a. door de natuurgidsen IVN Westerkwartier.

Data en locaties

  • Donderdag 30 januari 2020 van 19.30 – 22.00 uur, Coendersborg Nuis
  • Zaterdag 1 februari van 13.00 – 16.00 uur, excursie langs erven
  • Zaterdag 29 februari van 13.00 – 16.00, praktijk op locatie

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail info@hetnoordererf.nl

Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies.

 

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk