Workshops Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard gaat van start. U kunt zich aanmelden!

Workshops Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard gaat van start. U kunt zich aanmelden!

Het project Erven & Tuinen Westerkwartier is een groot succes! Bijna 150 deelnemers hebben workshops gevolgd en een tuinadvies aan huis gehad. De deelnemers kunnen gebruik maken van subsidie om streekeigen fruitbomen, bessenstruiken en snoeiwerkzaamheden in de boomgaard.

26 februari gaan we van start met de workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard. Woont u in het buitengebied van het Westerkwartier en heeft u fruitbomen in uw tuin, dan is de workshop voor u interessant. Na het volgen van de workshop heeft u voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan met het snoeien van fruitbomen.

Het snoeien van fruitbomen is niet uit een boekje te leren, maar door het volgen van deze workshop krijgt u voldoende informatie om zelf aan de slag te gaan. De workshop bestaat uit een theorieavond, twee praktijkochtenden en aansluitend een tuinadvies bij u thuis. U krijgt uitleg over de natuurlijke groei van fruitbomen, verschillende manieren van snoeien en hoe bomen daarop reageren. Ook wordt de aanleg van een boomgaard besproken en welke typische fruitrassen er zijn in het Westerkwartier. Op de praktijkochtenden wordt er onder begeleiding van ervaren fruitsnoeiers geleerd hoe jonge bomen te snoeien en wat te doen bij achterstallig onderhoud.

Data en locaties

  • Woensdag 26 februari 2020 van 19.30 – 22.00 uur, Museum Wierdenland Ezinge
  • Zaterdag 29 februari van 9.30-12.30 uur, locatie boomgaard in Westerkwartier.
  • Zaterdag 7 maart van 9.30-12.30 uur, locatie boomgaard in Westerkwartier.

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden via de website www.erven-tuinenwesterkwartier.nl  of contact opnemen met Stieneke van der Wal, telefoonnummer 06 – 83 972 103, mail info@hetnoordererf.nl

Kosten: € 75,- per persoon voor de workshop inclusief cursusmap en aansluitend het tuinadvies.

 

Samen
Erven & Tuinen Westerkwartier is een initiatief van Het NoorderErf en IVN Westerkwartier. O.a. de gemeente Westerkwartier en de provincie Groningen dragen bij aan het project.

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk