75 jaar vrij

De stichting “Het verleden doen herleven” (samensteller van boeken, kalenders en dichtbundels over Grijpskerk) organiseert op 5 mei a.s. een filmavond in de PKN-kerk  aan de Nicolaas Grijpstraat 26 te Grijpskerk, om deze bijzondere dag te vieren en te gedenken.

Op groot scherm 6×3.50 meter worden o.a. flitsen uit de jaren negentig vertoond zoals: Reünie van de Vrouwen van Westerbork, Bevrijdingsoptocht, Keep them Rolling, Expositie 2e wereldoorlog in de molen, enzovoort.

Ook dorpsgebeurtenissen laten we zien bijvoorbeeld: Excelsior in Amerika en Canada (1972), Het mammoettransport van de NAM, Nationale kampioenschappen fierljeppen, markten, optreden van het middenstandskoor, winterse taferelen in het dorp en op de ijsbaan van De Vriendschap, exposities schaatsen met o.a. Sipkema van de Elfstedentocht (hier met de arreslee door Grijpskerk), Toen Oma jong was (en opa ook), etc. etc.

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Aanvang 19.30 uur

De entree is gratis. Wel wordt er bij de uitgang een collecte voor de onkosten gehouden.

Anneke Vink-Hoogstra
Bindert Helder