Grijpskerk 75 jaar bevrijd; vlag om te herdenken

Woensdag 15 april is het precies 75 jaar geleden dat Grijpskerk en directe omgeving werd bevrijd. Om dat te herdenken is aan alle Grijpskerkers het verzoek om, daar waar het kan, de vlag uit te hangen. Op deze manier willen we laten zien hoe dankbaar we zijn dat we in vrijheid mogen leven.

Juist is deze tijd is het belangrijk om onze saamhorigheid te laten zien. Uiteraard tonen we met het vlaggen onze dankbaarheid voor de vrijheid en gedenken we degenen die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast is vlaggen in deze coronacrisis ook een manier om te laten zien dat we aan elkaar denken.

Meer weten over de bevrijding op zondag 15 april 1945 én het bijzondere verhaal van een groep vrouwen die in deze periode van Westerbork naar Visvliet liep? Bekijk de foto’s, lees de verhalen en luister naar de podcast via www.groningen4045.nl.