Bijzondere herdenking tijdens 4 mei in Grijpskerk

Dit jaar zal er op 4 mei geen herdenkingsdienst en herdenking op de begraafplaats zijn. In overleg met de gemeente Westerkwartier en het 4 mei comité zullen muzikanten van de muziekverenigingen CMV Excelsior en Ons Ideaal verspreidt over het dorp in kleine groepjes spelen. Vlak voor 20.00 uur zal het taptoe signaal klinken, waarna er om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden zal worden gevolgd door het spelen van het Wilhelmus.

Op deze manier zal er voor iedereen in het dorp de taptoe en het Wilhelmus te horen zijn en op een waardige manier invulling gegeven worden aan de 4 mei herdenking. Vanzelfsprekend zullen de groepjes muzikanten zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. Om geen mensen naar de muzikanten toe te trekken zal er vooraf niet bekend worden gemaakt waar zij zullen spelen. U kunt in uw deuropening, tuin of balkon met ons mee herdenken.