Parkeerterrein sportpark De Enk in Grijpskerk volledig vernieuwd

Parkeerterrein sportpark De Enk in Grijpskerk volledig vernieuwd

Het parkeerterrein bij sportpark De Enk in Grijpskerk wordt volledig vernieuwd. Het terrein vormt een belangrijke plek voor activiteiten in het dorp en is toe aan een flinke opknapbeurt. De gemeente Westerkwartier heeft in samenspraak met de voetbalvereniging, de spelweekcommissie en dorpsbelangen plannen ontwikkeld voor de reconstructie die eind augustus van start gaat.

 Gemarkeerde plek voor traditioneel kampvuur

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi is blij dat de plannen snel gerealiseerd kunnen worden: “We hebben samen met de voetbalvereniging, de spelweekcommissie en dorpsbelangen de plannen uitgewerkt. Zo komt er nieuwe bestrating en een andere indeling van het terrein, met in het midden een vaste plek waar het jaarlijkse kampvuur kan branden. Samen met een barbecue en muziek vormt dit kampvuur de traditionele afsluiting van de jaarlijkse spelweek in Grijpskerk. Er komt een cirkel gemarkeerd door gebakken klinkers, zodat gecombineerd met de voorzorgsmaatregelen jong en oud van deze traditie kunnen blijven genieten, zonder dat het terrein beschadigt. Met de opknapbeurt kunnen we weer jarenlang vooruit en kan deze locatie het decor blijven van vele activiteiten in het dorp.”

Werkzaamheden rond 1 november voltooid

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat telkens een groot deel van het parkeerterrein beschikbaar blijft voor onder meer treinreizigers en de gebruikers van het sportcomplex. De werkzaamheden beginnen eind augustus en de verwachting is – mede afhankelijk van de weersomstandigheden – dat deze rond 1 november 2020 zijn voltooid.

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk