Prachtige wedstrijddag voor de fierljep te Grijpskerk.

Afgelopen zaterdag waren er voor het eerst dit jaar in Grijpskerk een hele dag fierljepwedstrijden voor alle klasses. In de ochtend om 10.00 uur mochten de jeugdige springers onder de 10 jaar los. Daarna de overige jeugdige springers, waarbij de Grijpskerker leden Inez Bouwman en Tim Wassenaar voor het eerst aan de wedstrijd deelnamen op de grote schans. Dat leverde voor beide een persoonlijk record op. Inez Bouwman sprong maar liefst 10,21 meter. Wie weet volgt ze in de toekomst Femke Rispens van de Grijpskerker vereniging op, die afgelopen jaar Nederlandse Kampioen werd.

In de middag begonnen de wedstrijden voor de tweede klasse. Aangezien er vandaag ook werd gesprongen voor de Sterenborg bokaal, werd er kort stilgestaan bij het overlijden in februari van de oprichter van de vereniging, Ello Sterenborg. Iedere fierljepper, waar ook vandaan, kende Ello en velen hebben mooie herinneringen aan hem. Dat maakte voor deze wedstrijddag de bokaal toch nog net even waardevoller. Bij de tweede klasse mochten de Grijpskerkers Benny van der Ploeg en Jasper Henstra zich bewijzen. Voor Benny leverde dat een keurige derde plaats op.

Dat de fierljep ook gemist werd door het publiek was de hele dag te merken bij alle wedstrijden. Het mooie weer zal ook zeker geholpen hebben. Bij alle klasses hadden de springers aandacht van een enthousiast publiek. Keurig op gepaste afstand van elkaar. De eerste klasse mocht in de avond springen. Tot bijna het maximaal mogelijke aantal bezoekers heeft genoten van een spannende wedstrijd. Bij de mannen ging de dagtitel naar Ysbrand Galema, die zijn blijheid met deze overwinning niet onder stoelen of banken stak. Bij de vrouwen pakte Tessa Kramer met een persoonlijk record de dagtitel. Helaas geen prijzen voor de Grijpskerker springers in de eerste klasse deze avond.