Bedrijfspand Grijpskerk mogelijk testlocatie corona

Bedrijfspand Grijpskerk mogelijk testlocatie corona

RTV Noord meldt zondag dat in Grijpskerk een testlocatie komt om mensen te testen op corona. De locatie zou worden ingericht in een bedrijfspand op het industrieterrein, nabij de verkeerslichten. De eigenaar van het pand erkent aan RTV Noord een mondeling akkoord te hebben met de GGD en de gemeente Westerkwartier. De Groningse GGD liet eerder deze week weten op zoek te zijn naar een locatie in het Westerkwartier, die binnen twee a drie weken open zou kunnen gaan.

Dat GGD Groningen kiest voor Grijpskerk is verklaarbaar. Grijpskerk is goed bereikbaar en de vermoedelijke locatie ligt aan provinciale wegen die van noord naar zuid (N388), en oost naar west (N355) gaan. Bovendien ligt het bedrijventerrein op tien minuten van de A7 en dekt de testlocatie naast het Westerkwartier ook een groot deel van Noordoost Fryslân.  Grijpskerk heeft daarmee een fors ‘achterland’ en is daarom niet alleen interessant voor een testlocatie, maar ook voor anderen die afhankelijk zijn van een goede infrastructuur.

Houd je aan de maatregelen, klachten is testen

Hoewel een testlocatie in Grijpskerk voor veel mensen handig kan zijn, is het vooral van belang dat mensen zich aan de coronamaatregelen houden. Houd anderhalf meter afstand, werk daar waar het kan zoveel mogelijk thuis, zoek geen drukte op en was regelmatig je handen. Toch klachten als verkoudheid, eventueel in combinatie met koorts? Maak een afspraak om je te testen. Dat kan via het telefoonnummer 0800-1351. Zie voor meer informatie de website van de GGD.

 

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend