Doe je spullen op slot, dief actief

De afgelopen dagen is een onbekende in Grijpskerk actief geweest om eigendommen van anderen mee te nemen. Bij de redactie van InGrijpskerk.nl meldde zich maandag iemand die behalve een fiets ook waardevolle spullen uit een auto is kwijtgeraakt. Dit is vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag gebeurd. Diegene waarschuwt andere dorpsgenoten om vooral eigendommen op slot te doen en/of af te sluiten. Dat geldt dan voor woningen, garages, auto’s en fietsen.

Het lijkt erop dat de dief langs auto’s loopt om te controleren of deze op slot zijn. Is dat niet het geval dan wordt gekeken of er waardevolle spullen liggen. Ook lijkt deze persoon het te hebben voorzien op niet afgesloten fietsen.

Hoewel het altijd raadzaam is om eigen spullen af te sluiten, is het vooral verstandig om dit in deze tijd van het jaar extra te controleren. Nu het in de avond eerder donker is, leert de ervaring dat er vaker spullen worden weggenomen. Behalve het gebruik van (goede) sloten is het ook wijs om goede verlichting rondom je woning te gebruiken.

Getuige of slachtoffer?
Heb je afgelopen periode iets verdachts gezien? Of ben je zelf slachtoffer? Geef dit vooral door aan de politie. Dat kan via 0900-8844 of via www.politie.nl/contact.

Camera in beeld
Het gebruik van beveiligingscamera’s bij een woning is voor veel mensen niet vreemd. Beschik je over camerabeelden die verband houden met bovenstaande? Geef dit dan door. Bovendien is het verstandig om bij de politie door te geven dat je over een beveiligingscamera beschikt. Doordat de politie dit in kaart heeft, kan de politie bij opsporingsonderzoeken snel in een database zien wie over camera’s beschikt. Zo kunnen in een vroeg stadium mogelijk belangrijke beelden opgehaald worden. Kijk hiervoor bij het project ‘camera in beeld’ van de politie.