Gemeentelijke begroting biedt voetbalclub hoopvol jubileumcadeau

Gemeentelijke begroting biedt voetbalclub hoopvol jubileumcadeau

Het college van de gemeente Westerkwartier heeft woensdag haar begroting voor 2021 gepresenteerd. Ondanks onzekere tijden zegt het college haar ambities van de afgelopen verkiezingen te handhaven. Voor VV Grijpskerk lijkt er een mooi, maar niet minder noodzakelijk, jubileumcadeau aan te komen. Er wordt bijna 1,6 miljoen euro gereserveerd voor een nieuw club- annex kleedgebouw in het jaar dat de vereniging 75 jaar bestaat.

Zorgelijke staat
De afgelopen jaren is de gemeente meerdere keren gewezen op de zorgelijke staat van het huidige gebouw en de noodzaak om hier op korte termijn een oplossing voor te vinden. Het fundament van het gebouw staat er al ruim 40 jaar en de afgelopen jaren zijn er vooral cosmetische ingrepen gedaan. Na een brand van enkele jaren geleden is tijdelijke kleedruimte gerealiseerd, waarvan de houdbaarheid inmiddels verstreken is. Bovendien zijn de energiekosten zodanig dat dit niet meer acceptabel is in een tijd dat de gemeente naar een duurzame omgeving streeft.

Nieuwbouw efficiënter
Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat een investering om het gebouw te moderniseren minimaal 400-duizend euro kost. De verwachting is dat het gebouw dan weer tien jaar meekan. Door een nieuw gebouw te realiseren kan het gebouw zo’n veertig jaar mee. Daarnaast zijn er door nieuwbouw meer opties om beter te kunnen voldoen aan de wensen van een clubgebouw in deze en toekomstige tijd. Daarmee kan behalve het gebouw vooral de vereniging jaren vooruit.

75 jaar
De voetbalvereniging bestaat in 2021 75 jaar. In 1946 werd voor de eerste keer in clubverband gevoetbald. Eind jaren ’70 werd een sportcomplex aan de westkant van het dorp ingeruild voor een complex in ‘De Enk’.

Ongeveer acht jaar geleden werd met vereende krachten een kunstgrasveld gerealiseerd. Onlangs complimenteerde zowel de KNVB als de gemeente de club voor het onderhoud van de kunstgrasveld. Momenteel wordt de parkeervoorziening nabij het voetbalcomplex aangepakt. De afgelopen maanden was een vertegenwoordiging van het voetbalbestuur betrokken bij het nieuwe lokale sportakkoord van de gemeente Westerkwartier. Met de reservering van bijna 1,6 miljoen euro voelt het bestuur zich gesteund om ook in Grijpskerk bij te dragen aan een sportieve en vitale omgeving.

 

Zie hier de het bericht met als bijlage de begroting. Op blz. 36 is het deel over de voetbalvereniging te lezen. 

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend