Kleintje Lichtweek Grijpskerk

In de periode van 19 t/m 30 december wil de Oosterkade Groep een Kleintje Lichtweek organiseren.

Veel activiteiten zullen we niet kunnen organiseren tijdens deze periode ivm het coronavirus die ons al lange tijd in de greep houdt. Maar ondanks dat willen we toch iets doen voor ons dorp.

Via deze brief willen wij een oproep doen aan alle straten/ buurtverenigingen/ individuen om de straten op een feestelijke manier te gaan verlichten tijdens deze periode.

Dit kan door middel van huizen en tuinen te verlichten of misschien als buurt/ straat feestpalen te plaatsen. Er is geen thema aan verbonden.

We hopen dat zoveel mogelijk mensen hieraan meedoen.

Mensen uit Grijpskerk sla de handen ineen en maak het dorp tot een Lichtdorp. Op deze manier willen we de saamhorigheid in het dorp vergroten. Iets wat in de donkere dagen voor kerst voor veel mensen nodig kan zijn.

Ook hebben we bedacht om een kerstwensboom te plaatsen op De Poel.

We willen deze periode de mensen in Grijpskerk in de gelegenheid stellen om een berichtje in deze kerstwensboom te hangen. Dit kan een berichtje zijn voor iemand die u de liefde wilt verklaren, iemand die u wilt herdenken, maar ook iemand die u wilt bedanken voor wat die persoon in uw leven betekent of heeft betekend. Maar ook een gebeurtenis die u heeft aangegrepen verdiend een plek in de boom of een wens die u heeft mag u in de boom hangen.

Wij adviseren om uw bijdrage van een plastic laagje te voorzien. Zodat uw bijzondere bijdrage in de boom beschermt is tegen weer en wind en hopelijk zelfs tegen de sneeuw.

Deze boom komt op De Poel te staan van 19 t/m 30 december.

We hopen dat we ondanks de corona maatregelen de verlichting van de boom op zaterdag 19 december op een feestelijke manier kunnen ontsteken. Op welke manier is dus helemaal afhankelijk van de maatregelen m.b.t. corona. Details daarover volgen nog en zullen bekend worden gemaakt via krant en social media.

We hopen dat de Kerstboom, niet alleen zwaar wordt van de lichtjes, maar dat de Kerstboom uitgroeit tot een monument van betekenisvolle gebeurtenissen.

Als u als straat / buurtvereniging of individu besluit om verlichting te gaan plaatsen zou u dat dan door willen geven aan Stichting Oosterkade Groep via stichtingoosterkadegroep@outlook.com of via tel. 0610730119. (whatsapp mag ook)

Graag voor 16 november. Dit ivm een puzzeltocht (uiteraard coronaproof) die naar alle waarschijnlijkheid uitgezet gaat worden door de gebroeders Kuperus.

Met vriendelijke groeten,

Stichting Oosterkade Groep