Wijkagenten werken aan veiligheid in Westerkwartier

Onlangs is Kim Roossien gestart als wijkagent in het Westerkwartier. Met Rein Jan Zijlstra vormt zij het wijkagentduo voor de dorpen die voorheen onderdeel uitmaakten van de voormalige gemeente Zuidhorn.  De wijkagenten werken zowel zichtbaar in het dorp, als minder zichtbaar voor het dorp aan een veilige leefomgeving.

De politie is altijd in de buurt. Vanuit de meldkamer in Drachten worden 24/7 eenheden aangestuurd, zodat zij bij een incident snel ingezet kunnen worden. Het gaat hier om de zogenaamde noodhulp. Wijkagenten worden niet vanuit de meldkamer aangestuurd en zijn in de dorpen te vinden om aanspreekbaar te zijn voor de buurt. Inwoners weten immers als geen ander wat er speelt en leeft in hun omgeving.

Dorpsgenoten kunnen met structurele problemen en wijkgerelateerde vragen bij de wijkagenten Roossien en Zijlstra terecht. Zij zijn naast Grijpskerk ook beschikbaar voor andere dorpen, zoals Niezijl, Kommerzijl, Pieterzijl, Visvliet etc. en zijn bereikbaar via 0900-8844 of via het contactformulier via www.politie.nl/contact. Daarnaast is het politieteam Westerkwartier ook benaderbaar via Instagram en Facebook. Met enige regelmaat organiseert het team ook online spreekuren.

Taken wijkagent

Wijkagenten zijn verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Ze richten zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, criminaliteit, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in het dorp. De wijkagent onderhoudt contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met de wijkagent.