Herinneringen aan voetbalvereniging gezocht

In mei 2021 bestaat voetbalvereniging Grijpskerk 75 jaar. Ter ere van dat jubileum zijn Arie Meijer en Anthony Hogeveen bezig met een jubileumboek. Het duo streeft ernaar het boek in mei te kunnen presenteren. Voor het boek is men op zoek naar herinneringen, anekdotes en andere wetenswaardigheden.

De geschiedenis van de voetbalvereniging wordt momenteel zoveel mogelijk in kaart gebracht. Het schrijversduo baseert zich daarbij op documenten als oude notulen, verslagen, maar ook op artikelen uit lokale en regionale media. Daarnaast moeten de schrijvers het hebben van herinneringen en grappige anekdotes.

Arie Meijer: “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk oud-leden, leden en supporters hun herinneringen delen in dit boek. We merken dat veel mensen herinneringen aan situaties of personen hebben. Door deze herinneringen aan het papier toe te vertrouwen, willen dat deze blijven voortbestaan en verder gaan dan alleen de herinnering van die ene persoon. Het zou zonder zijn als de herinneringen vergaan in de tijd.”

Hogeveen en Meijer willen daarom zoveel mogelijk mensen oproepen om via e-mail herinneringen te delen. Anthony Hogeveen: “Het hoeven geen volledige stukken tekst te zijn, maar een paar regels zijn voldoende. Het gaat ons om die ene herinnering waar je een glimlach van op je gezicht krijgt. Iedereen heeft herinneringen aan de club; jong en oud.”

Andere wetenswaardigheden

Naast de herinneringen is het duo ook op zoek naar andere wetenswaardigheden. Meijer: “Veel informatie is bewaard gebleven en terug te vinden in de archieven. Maar er zijn ook gebeurtenissen of erkenningen die niet meer terug te vinden zijn. We willen daarom graag in kaart krijgen wie bijvoorbeeld bondsspelden hebben gekregen of op een andere manier zijn geĆ«erd voor hun inzet bij de club, bij de KNVB of op andere plekken die gerelateerd zijn aan de voetbalvereniging.”

Op dit moment zijn veel teksten voor het boek in concept klaar. Het is de bedoeling dat in december alles wordt geselecteerd en gecontroleerd. Om die reden willen de schrijvers bij voorkeur tot uiterlijk 1 december nog informatie ontvangen zodat zij dit nog kunnen verwerken in het boek.

Contactgegevens

Heb jij informatie dat niet in het boek mag ontbreken? Een leuke herinnering of anekdote? Mail dan naar ahogeveen@hotmail.com of amorion@aol.nl.