Grijpskerker bushaltes opgeheven

Naar nu blijkt heeft het OV Bureau Groningen-Drenthe de bushaltes in Grijpskerk opgeheven. Concreet betekent dit dat er geen busverbinding meer is van Grijpskerk naar Zuidhorn en Grijpskerk naar Grootegast. De opheffing gaat 3 januari in aldus Q Buzz.

Het gaat volgens het OV Bureau en Q Buzz concreet om wijzigingen in lijn 637 Zoutkamp – Zuidhorn en lijn 638 Grijpskerk – Grootegast. Vooral die laatste route wordt veel gebruikt door scholieren die naar Grootegast naar school gaan. Buslijn 638 verdwijnt volledig tussen Grijpskerk en Grootegast (vice versa). Ouders zouden in dit geval zelf op zoek moeten naar een vervoersoplossing.

Volgens de vervoerder wijzigt de route van lijn 637 waardoor deze lijn niet meer via Grijpskerk rijdt. Wat dit concreet betekent, of de route bijvoorbeeld via andere dorpen gaat, is bij het schrijven van dit artikel niet bekend.

Het opheffen van de haltes viel op doordat de haltes waren afgeplakt. Zowel dorpsbelangen als de dorpsco√∂peratie zijn niet ge√Įnformeerd over het besluit. Gezamenlijk hebben zij inmiddels contact gezocht met de gemeente Westerkwartier. Hoewel die niet direct invloed heeft op de routes van de busvervoerder, is het wel aan de gemeente om alert te reageren op (openbaar) vervoersmogelijkheden binnen de gemeente.