Werkzaamheden op NAM GDF-locatie

De komende maanden vinden er op en rondom de NAM-locatie in Grijpskerk werkzaamheden plaats. Het gaat om werkzaamheden aan het GDF-deel. Deze zogenaamde Gas Droog Faciliteit (GDF) bestaat naast de ondergrondse opslag. De voorbereidingen beginnen op maandag 15 februari en duren naar verwachting tot eind juni.

Verbinding met Warffum
Op de GDF-locatie wordt een deel van het gas uit de kleine velden in de omgeving gedroogd, op druk en op temperatuur gebracht om vervolgens te worden afgeleverd aan de Gasunie. De werkzaamheden zijn nodig om de locatie Warffum met Grijpskerk te verbinden. Met de realisatie van het Warffum Decomplexing & Re-route project wordt de locatie Warffum onderdeel van dit netwerk.

Planning en werkzaamheden
15 februari starten de voorbereidingen inclusief heiwerk voor een leidingenbrug. Midden juni wordt de alles drukvrij gemaakt op de installatie Grijpskerk en in de transportleiding. Dit kan gepaard gaan met het zogenaamd fakkelen. In de tweede helft van juni worden nieuwe leidingen aangesloten op de bestaande locatie. Uiterlijk 30 juni moet de nieuwe transportleiding van de locaties Warffum en Grijpskerk GDF in gebruik worden genomen.

Extra materieel en medewerkers
Gedurende de werkzaamheden zullen er extra medewerkers op de locatie aanwezig zijn en zal er materieel, zoals bijvoorbeeld hijskranen, worden ingezet. Indien nodig wordt een tijdelijke accommodatie geplaatst ten behoeve van werkplekken en faciliteiten voor de medewerkers. Door de aan- en afvoer van materialen is er sprake van extra verkeersbewegingen.  Zoals aangegeven zal er half juni een periode worden gefakkeld om de installatie drukvrij te maken.

Naar verwachting worden alle werkzaamheden tijdens de dagdienst, op reguliere werkdagen uitgevoerd. In verband met de voortgang van het project kan werken buiten dagdienst of tijdens het weekend incidenteel voorkomen.

Vragen en contact
Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via NAM-communicatie@shell.com