Kijk op kappers in coronatijd

De coronacrisis raakt veel mensen. Van heel dichtbij tot iets verder weg. Ook veel ondernemers worden geraakt. Ondernemers die bijdragen aan de leefbaarheid in het dorp waarin we wonen. De afgelopen week is veel te doen geweest om kappers. Al weken kunnen zij hun werk niet doen. Mogelijk gloort er een sprankje hoop. Ons dorp heeft meerdere kapsalons. Hieronder een overzicht van de kapperszaken in Grijpskerk.

Hittsje Kuiper, Salon Libelle

“Op 2 januari 2021 bestond Salon Libelle precies vijf jaar. Met mijn salon bied ik haar- en huidverzorging, visagie behandelingen en bruidsarrangementen. Daarnaast heb ik mij de afgelopen jaren all round ontwikkeld en bied ik ook kleur- en kledingadvies.”

“Mijn salon is centraal in het dorp gelegen en heeft een goede parkeervoerziening. Dat is waardevol voor mensen die minder goed ter been zijn. Grijpskerk is een prettig dorp. Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik in de vele weken dat ik gesloten was klanten heb mogen voorzien van verschillende producten. Die producten werden na bestelling thuisgebracht en dat doe ik met plezier.”

“Wat ik als lastig heb ervaren is datgene wat ik het liefste doe zomaar wegviel. Dat viel en valt mij zwaar. Gelukkig lijkt het erop dat we binnenkort als kappers onze functie weer kunnen uitoefenen. Daar kijk ik en met mij zovelen naar uit. Ik zie mijn klanten dan ook weer graag binnenstappen.”

Titia Kok, Care4Hair

“Grijpskerk is het dorp waar ik ben geboren. Hier liggen mijn herinneringen en mijn toekomstplannen. In 2007 nam ik de kapperszaak Verhoef Haarmode over en veranderde deze naar Studio Care4Hair. Dat betekent dat we dit jaar met ons team 14 jaar bestaan. Ons team dat bestaat uit Trijnie, Emmely, Nienke en ikzelf. Daarbij worden we aangevuld door BeautybyThirza; mijn dochter die sinds bijna twee jaar met haar schoonheidssalon in hetzelfde pand zit.”

“Corona raakt ons. Door de tweede lockdown zijn we nu al 19 weken verplicht gesloten en dat is zorgelijk. Het is geweldig dat er een steunactie voor ons is opgezet zodat we de vaste lasten kunnen betalen en om voorraden aan te schaffen om straks weer vol enthousiasme aan de slag te gaan.”

“Als we weer open mogen doen we dat op een zo veilig mogelijke manier. Dat doen we door zeven dagen open te gaan, zodat we veilig zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Het is mogelijk om je aan te melden voor de reserveringslijst zodat je gebeld kunt worden zodra we weer kunnen knippen. Dit kan via info@studiocare4hair.nl of via de app 06-53500867.”

Moniek Spijkerman, Hairwise

“In 2017 ben ik in Grijpskerk, het dorp waar ik ben opgegroeid, met kapsalon Hairwise begonnen. Destijds had ik nog een tweede salon in Groningen. Die is later overgenomen door een dame die eerder voor mij in die salon werkte. Als ik beide salons nu nog had gehad was dat voor mij noodlottig geweest.”

“De coronamaatregelen hebben uiteraard ook effect op mij en mijn kapsalon. Ik kan niet zo goed stilzitten en ik heb perspectief nodig. Net als zoveel collega’s met mij. De tijd dat we gesloten zijn heb ik kunnen gebruiken om ons pand te verbouwen. Het pand met onze woning en mijn werkruimte. Dat ik zo bezig kan zijn is natuurlijk fijn, maar het liefst ben ik weer in de kapsalon actief.”

“Een deel van mijn klanten komt uit het dorp, maar ook uit andere plaatsen mag ik veel klanten ontvangen. Ik hoop dat onze klanten op ons wachten; we hebben elkaar nodig. Ik hoop dat de goede, oude tijd weer terugkomt. Al moet ik dat nog maar zien. Wij redden ons wel, maar ik zou graag weer aan de slag willen gaan. Dat gun ik iedereen in het kappersvak.”

Christel Uneken, Kapsalon Grijpskerk

“Na 26 jaar werkzaam te zijn geweest bij verschillende kapsalons, startte ik in 2017 met mijn eigen kapsalon Grijpskerk. Eerst aan de Juursemakluft en enkele maanden geleden aan de Stationsstraat in het dorp. Wie had zich kunnen voorstellen dat we nu al zo lang dicht moeten zijn vanwege corona. Ik ben gelukkig dat ik diverse klanten heb mogen voorzien van verfpakketten en andere haarproducten. Maar ik kijk ernaar uit om iedereen weer te kunnen zien. Natuurlijk in goede gezondheid.”

Jennifer Bakker, Geknipt bij Jennifer

“Ruim zes jaar ben ik als zzp’er ambulant kapster en dat betekent dat ik graag bij mensen thuis kom. Voordat ik voor mezelf begon heb ik 13 jaar in twee verschillende kapsalons gewerkt en ervaring opgedaan. Met mijn kinderen woon ik nu zo’n anderhalf jaar in Grijpskerk en het bevalt mij en mijn kinderen uitstekend.”

“Ik kom graag bij mensen thuis om ze in hun eigen omgeving te knippen of te kleuren. Het is voor veel mensen praktisch. Vooral als ze, door wat voor omstandigheden ook, niet naar een salon kunnen komen. Het is leuk en gezellig om bij mijn klanten thuis te komen. Als zit dat er nu al een tijd niet in.”

“Met de tweede lockdown hoor ik vreselijke verhalen van en over collega’s in het kappersvak. Collega’s die bijna of helemaal geen steun krijgen en dat doet me pijn. Ik ben hard aan het knokken voor mijn eigen zaak en heb het geluk dat ik enige steun krijg. Het compenseert niet naar wat ik zelf verdien, maar ben erg blij voor dat wat ik ontvang.”

“Ik hoop voor iedereen die in deze situatie zit dat we snel weer open kunnen. Ook voor de andere branches natuurlijk. Wij kunnen als kappers veilig werken met een mondkapje, plastic kapmantels en een goede schoonmaak en hoop dan ook dat we binnenkort weer kunnen beginnen. Ik hoop dat ik m’n klanten snel weer mag voorzien van een mooi voorjaars kapsel. Stay safe!”

Andere salons
Naast bovenstaande kappersbedrijven zijn er nog twee andere kapsalons in Grijskerk: Kapsalon Pim en Skincare & Hair. Ook zij zullen ongetwijfeld de gevolgen ervaren van corona.

Steun de lokale kapper
Wil je een van bovenstaande kappersbedrijven steunen? Neem dan contact met ze op: bestel een kappersbon, koop kappersproducten voor jezelf of voor een ander of informeer naar de mogelijkheden om een toekomstige afspraak te maken.