Bibliotheek van de toekomst in Grijpskerk

Een bibliotheek is van grote waarde. Het is een plek waar mensen boeken kunnen lenen en lezen, zichzelf kunnen ontwikkelen en -als corona achter de rug is- elkaar kunnen ontmoeten. Grijpskerk mag zich gelukkig prijzen met een bibliotheek. En helemaal met een bibliotheek van de toekomst; in de Nieuwe Wierde.

De achtergrond van de Nieuwe Wierde is voor velen bekend. Jaren geleden kwam de mededeling dat het verzorgingshuis De Wierde zou sluiten. Dankzij de inzet van vele mensen werd er een plan gemaakt dat ten uitvoer werd gebracht. De Nieuwe Wierde biedt inmiddels zorg, maar heeft ook als doel om een plek te zijn voor ontmoeting. Daar hoort ook een bibliotheek bij.

Op de website van Biblionet Groningen staat het bijzondere verhaal over de realisatie van die nieuwe bibliotheek. Over samenwerking tussen verschillende partijen en een bibliotheek zonder sleutels. Een plek waar we als dorp trots op mogen zijn.