VV Grijpskerk krijgt nieuw club- en kleedgebouw

Voetbalvereniging Grijpskerk krijgt een nieuw gebouw waar de kantine en kleedkamers in worden ondergebracht. Half augustus start de bouw op het complex van de jubilerende voetbalclub. Naar verwachting is het gebouw in mei 2022 klaar voor gebruik.

Nieuwbouw beter dan verbouw
Uit een inspectie van het bestaande gebouw is gebleken dat het gebouw in slechte onderhoudsstaat is en bouwkundige gebreken en schades kent, die niet goed te herstellen zijn. Vervolgens is berekend dat nieuwbouw kostentechnisch voordeliger is dan het opknappen van het bestaande gebouw.

Scoren met toekomstbestendig clubgebouw
Wethouder Elly Pastoor: “Mede dankzij de zelfwerkzaamheid van de voetbalvereniging kan de bouw voortvarend van start. Samen met de vereniging is gekeken naar de behoeften en eisen waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen. Het nieuwe gebouw wordt BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en gasloos gebouwd en voldoet aan de nieuwste energie- en duurzaamheidsrichtlijnen. Ook is besproken hoe vrijwilligers van de club kunnen helpen bij de nieuwbouw. Dit helpt om het nieuwe gebouw binnen het geraamde budget te bouwen. Met dit nieuwe toekomstbestendige gebouw kan de vereniging weer jaren vooruit. “

Bestuur blij met eerste steen in jubilieumjaar
Het bestuur van de voetbalvereniging reageert blij op het besluit van de gemeente. Voorzitter Klaas Wybo van der Hoek: “We zijn erg blij dat de gemeente vaart zet met onze nieuwbouw. Het nieuwe gebouw zal aan de moderne eisen voldoen. Dat maakt het voetballen voor al onze leden en gasten prettiger en veiliger. Het werk van ons als vrijwilligers komt ook goed tot zijn recht. We kunnen niet wachten tot de schop in de grond gaat en vervolgens het gebouw af is. Dat de eerste steen wordt gelegd in het jaar dat we ons 75-jarig bestaan vieren, is een geweldige bijkomstigheid.