Wie de schoen past, trekke hem aan

Het is coronatijd. Al veel te lang. En sinds corona is het buiten een komen en gaan van wandelaars. Dagelijks trekken veel dorpsgenoten door de straten van Grijpskerk. Soms individueel, soms met een loopmaatje en soms met de hond. Zelfs speciale wandelapps zijn gedownload op mobiele telefoons. Voor velen geldt: wie de schoen past, trekke hem aan.

Doordat we vanwege corona zoveel in onze eigen woonomgeving zijn, zijn we ons ook meer bewust wat ons dorp te bieden heeft. We zien en horen bovendien meer. En mogen blij zijn met vele voorzieningen  waaronder twee mooie parken en de groenvoorziening in het dorp. Wel is het uitkijken voor loszittende tegels op stoepen en trottoirs, maar door alle genomen stappen weten we precies waar we op moeten letten.

En dat opletten lijkt ook in toenemende mate te moeten om hondenpoep te ontwijken. Het verschil met loszittende tegels is dat je de locatie daarvan niet altijd weet. Het wisselt dagelijks. Is er nou meer hondenpoep op de stoepen en de groenstroken of líjkt het zo omdat we meer zijn gaan wandelen en dus meer zien? Feit is dat naast het slalommen om verzakte tegels ook het ontwijken van hondenpoep een nevenactiviteit van het ommetje is geworden.

De lente is aangebroken. We gaan nog meer naar buiten. Wie de schoen past, trekke hem aan. Maar het liefst met poepvrije zolen.

PS: De gemeente heeft ook nog wat te melden over hondenpoep. Lees dat hier.